Spaniolii stau prost si cu somnul!

Am profitat de prima zi plina de concediu si am dat gata restantele la lectura revistelor National Geographic. In numarul din mai 2010 este un articol despre “secretele somnului” (de citit!). Undeva pe la final autorul scrie cat de prost stau spaniolii la capitolul somn. Asa se explica multe!!! Cei care au facut siesta faimoasa, nu mai au timp astazi sa “faca amiaza”, toaca cele doua ore de pauza pentru pranz si nu prea isi mai termina treaba la timp. Si pe langa toate astea mai au si o caruta de sarbatori legale, deci zile libere.

“Ceea ce i-a motivat pe spanioli sa ia masuri impotriva somnolentei nu e atat rata accidentelor – dintotdeauna una dintre cele mai mari din Europa de Vest – , cat lipsa lor de productivitate. Spaniolii petrec mai mult timp la serviciu, iar productivitatea lor e mai scazuta ca la majoritatea vecinilor lor europeni. “Una e sa stai la serviciu si alta sa si faci ceva”, le spunea recent conationalilor sai, intr-un ziar din Madrid, Ignacio Buqueras y Bach, 68 de ani, un om de afaceri aflat la originea incercarii de a-i trimite pe spanioli la culcare mai devreme.” NG, 05/2010, pag. 71

E mult adevar in cele de mai sus. Citeam si ma gandeam ba la fostii parteneri de la Cases (firma catalana cu care m-am chinuit la constructia click.ro), ba la smecherii care au gandit profund si au dat copy/paste la frunza lui Udrea. Ideea e ca daca aveti nevoie de consultanta incercati mai bine cu nemti sau cu britanici. Spaniolii sunt baieti de viata, dar angajamentul lor este mult prea relativ.

Si acum ceva pentru workaholici! Stiati ca a dormi doar 5 ore pe noapte timp de o saptamana echivaleaza cu o alcoolemie de 0,1%. Ce betii am mai tras in perioade aglomerate si habar nu am avut!

Spor!

Reclame

Un comentariu

  1. nejla

    In cazul asta am devenit deja alcoolica.De mult.Si totusi …n-am simtit nimic !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: