Bulevardul Transalpina

Da, acum o saptamana urcam de la Obarsia Lotrului spre Ranca. Aglomeratie mare, masini de toate tipurile si categoriile, fite de Bucuresti cu depasiri pe serpentine, dar peste toate aceste nimicuri troneaza maretia naturii. Deci merita! Daca Jeremy Clarkson si colegii lui de la Top Gear mai vin in Romania si ajung pe Transalpina, cu siguranta vor declasifica Transfagarasanul.

Soseaua excelenta din creierii muntilor e un veritabil magnet pentru turisti

Haul e mereu aproape, dar asta nu-i impiedica pe unii sa conduca iresponsabil

Am stat cateva ore in zona, am facut o multime de popasuri pe traseu doar pentru a face fotografii. Am trecut prin pseudo-statiunea Ranca fara sa inteleg rostul vilelor inghesuite mai rau ca sardelele si am oprit in prima parcare amenajata la marginea drumului cum cobori spre Novaci. Am coborat muntele plesuv vreo 300-400 de metri pana in apropierea padurii si am servit poate cel mai fain picnic, cat de cat departe de lume.

Ranca, un fel de moartea pasiunii pentru munte sau o statiune ca o manea

Cel mai bucuros de aceasta iesire a fost Ozzy, cainele nostru, care a jucat rolul caprei negre alergand de mama focului pe toate pasunile pe care am poposit. A doua zi m-a speriat rau de tot cand l-am gasit aproape inert in cosul sau de acasa, de la Bucuresti. Pur si simplu nu se putea misca. Incredibil, dar avea febra musculara. Doua injectii la cabinet l-au pus, cat de cat, pe picioare, dar o cam bagasem pe maneca.

Privelistea iti taie respiratia (mai ales daca prinzi o zi cu vant!!!)

Din dorinta de a imortaliza clipele petrecute la 2000 m, multi opresc masinile aiurea ingreunand traficul

Ozzy a fost capra neagra pentru cateva ore iar apoi a intrat la recuperare

Nu vreau sa o lungesc, pozele vorbesc de la sine. Ar mai fi de remarcat prezenta pe traseu a magarusilor de la stanile din zona, niste dragalasi gata oricand sa faca cunostinta cu oricine are ceva de mancare. Nu-i deranjeaza deloc sa se plimba agale chiar pe sosea, nu se sinchisesc de claxoane si nici de strigaturi. Sunt foarte receptivi la vorba buna, mai ales daca exista si un stimul alimentar.

Patru pentru o ultima felie de paine!

Intalnire de gradul trei.

Pe seara ne-am intors pe magnifica vale a Lotrului inapoi la Brezoi, pentru a prinde ultima seara a Targului Lotrilor, cu concertul celor de la Voltaj si focul de artificii de la final, intrat deja in traditie. A fost fain.

SaveSave

Reclame

  1. Alina

    foarte frumos…o vacanta de vis…si ma bucur ca Ozzy e bine!!!

  2. Trebuia sa o faci, ca doar esti „vecin” cu traseul. Chestia cu vilele de prost gust din Rânca şi pe mine ma enerveaza. Se pare ca foarte fain este si drumul de la Obarsie la Petrosani, dar este cam prost asfaltul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: