Harjoana taurasilor

S-a petrecut weekend-ul trecut cand eram la soacra-mea la tara. Fiecare isi vedea de treburile lui. Eu tocmai treceam de la carat lemne, la cules de pere, dar m-am decis sa zabovesc un pic in livada. Vazusem vacile si taurasii eliberati din grajd si m-am decis sa le fac niste poze. Am fost inspirat pentru ca ceea ce a urmat, a meritat.

Ritualul scarpinatului

Simpaticul acesta din imagine mi-a adus aminte de Baloo din Cartea Junglei. Cale de trei-patru minute s-a tot frecat de tulpina unui prun. Si pentru ca-l manca rau pielea, a trecut de la copac la unul dintre colegii de grajd. Prima data mai timid, apoi taureste de-a binelea, lupta celor doi a atras imediat interesul tuturor celor din ograda, in primul rand al celor doi caini, Ursei si Ozzy. Asta din urma e al meu, e un neamt civilizat la oras, dar la tara se da in spectacol si il copiaza pe stapanul curtii, plusand de multe ori cu ambitie.

Ozzy a incercat un arbitraj echidistant

Taurasii se luau in coarne (vorba vine!), cainii latrau de zor, Ozzy se dadea la fiecare pe rand, Ursei la un moment dat l-a prins pe unul de coada, dar pe semne ca nu l-a muscat tare, pentru ca nici nu a fost bagat in seama. Si celelalte cornute au intrat in hora, a intervenit – si nu ca sa arbitreze – un al treilea tauras. O vaca mai sensibila la timbrul latraturilor lui Ozzy a inceput sa-l fugareasca pe guraliv, celelalte pareau foarte interesate de deznodamantul luptei. Show, nu gluma!

Un fel de fiecare cu fiecare

Agitatia a durat vreo cinci minute si s-a terminat brusc cand unul dintre combatanti s-a impiedicat si a cazut de-a berbeleacul peste gard. Apoi, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, vacile si taurasii au pornit-o agale spre tarlaua din vecinatate.

Eram multumit ca am reusit sa prind cateva poze cu acest battle de ograda. Mai tarziu la masa, soacra-mea m-a lamurit ca nu a fost nicio bataie. A fost o harjoana in toata regula. E felul taurasilor de a refula atunci cand sunt liberi, dupa zile de stat in grajd. Tare. Acum e clar ce o sa fac data viitoare cand ajung la tara!

SaveSave

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: