Lisabona – strazi, tramvaie si o recomandare

001

Strazile Lisabonei, si cele vechi, si cele noi, sunt un spectacol in sine. Tramvaiele vechi, perfect functionale, sunt una dintre atractiile turistice cele mai cautate, desi e destul de greu sa gasesti locuri libere. Chiar trebuie sa-ti doresti lucrul asta! Noi am preferat sa le admiram de pe trotuar. Asa am descoperit cel mai frumos magazin de arta si suveniruri, undeva in spatele „Se Cathedral”, pe Largo da Se: A Arte da Terra.

003

Cladirea a fost pe vremuri grajd. Va vine sa credeti? Cei care au gandit reamenajarea acestui spatiu au pastrat tot ceea ce se putea pastra din ceea ce a fost candva functional. Piatra cubica si santul de pe mijloc, boltile de caramida, peretii din piatra si ieslele. Acestea din urma se vad mai bine in imaginea urmatoare.

xxx

Superb! Desi arata intr-un mare fel, ceea ce gasesti de cumparat se pastreaza intr-o marja de preturi, cat de cat, accesibila. Daca ajungeti la Lisabona, nu ratati acest loc. Desi magazinele cu suveniruri sunt la tot pasul, va garantez ca nu o sa va para rau.

Si ne-am intors pe strazi, stradute, alei late cat o intindere de brat, bulevarde. Sa ajungi la Lisabona si sa te cantonezi intr-o camera de hotel cu vedere, pe malul raului Tejo sau intr-un restaurant, ori sa bifezi locurile de vizitat deplasandu-te cu taxiul sau alte mijloace moto (sunt destule), e crima cu premeditare. Ai nevoie de timp, rabdare, incaltari comode, harta si ar fi frumos sa tina si vremea cu voi. Evident, daca lipseste placerea de a descoperi orasul la pas, asta e, nimeni nu e perfect :), aveti multe alte variante. Tramvaiul este una dintre solutii, desi sunt multe locuri unde nu poti ajunge decat cu piciorul. Sper ca imaginile de mai jos sa va inspire si, poate, sa-mi dati dreptate.

 

 

SaveSave

SaveSave

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: