Poze de grup cu terroir-isti

Brasov. Vineri, 24 noiembrie. Intr-o tara care se scalda intr-un cod galben de ceata, anuntat pe toate aplicatiile pentru mobil, de parca ar fi cazut Guvernul (sanchi, nici asta nu mai este o stire!), am “coborat” de la Oradea spre Brasov fara sa ma intalnesc cu fenomenul. Avantaj eu! Pregatirile pentru al doilea rendez-vous din turneul Tohani Wine Experience cu prietenii brasoveni ai vinului, erau ca si incheiate. Locul de intalnire: clasicul wine-bar Terroirs Boutique du Vin, care avea casa inchisa.

Am petrecut de fiecare data clipe foarte faine cu aceasta echipa de “terroir-isti”. Asa a fost si vineri seara. Am inceput cu spumantul Dolette (brut, realizat din Busuioaca de Bohotin din podgoria Tohaniului, produs si imbuteliat de catre unii dintre cei mai apreciati experti din industria spumantelor din Italia: Valdobbiadene) in postura de welcome drink, care a avut rolul de a reseta papilele gustative pentru ceea ce avea sa urmeze.

Si a urmat Siel, cupajul de sapte soiuri albe (despre care am povestit in postarile precedente), un produs 2017 (!!!), semnat de sud-africanul Albertus Van der Merwe, care a ajuns in acelasi timp in pahare dar si pe ecran, unde a rulat clipul care va fi prezentat oficial in curand. Nu ai cum sa nu remarci acest vin! Daca nu te atrage, eticheta te intriga. Dincolo de monotonia si rutina unor expresii, acest vin este o surpriza reala. E de ajuns sa urmaresti expresiile oamenilor la primul nas, apoi la prima inghititura. Asa cum s-a intamplat peste tot in cadrul acestui turneu, Siel rules! Cred ca Albertus sughite din greu si nu stie de ce! 🙂

A urmat depanarea povestii de dragoste dintre Principele Nicolae si Ioana Doletti, care ar merita ecranizata a la grade, timp in care in pahare au ajuns pe rand Cuvee Dolette (roze 2016 realizat din Busuioaca, Pinot Noir si Shiraz) si apoi Cuvee Nicolae rosu (2015, realizat din Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si Pinot Noir).

Si pentru ca eram la Terroirs, unde publicul este atat de expansiv, am asociat vinurile cu cateva melodii mashup pe care le-am gasit potrivite. Ce a iesit a fost un soi de mini-concert presarat cu cateva comunicari scurte si la obiect, in rest discutii libere la mese si fotografii de grup. Si o dedicatie speciala pentru o tanara care venise cu prietenul sa-si serbeze ziua! Claudia, inca un „La multi ani!”.

La final Arum (cupaj de Tamaioasa Romaneasca 1973/1985/2010, 160 g/l zahar residual) a fost desertul care a (re)amintit ca inca suntem copii, oricat de indragostiti am fi de vinuri rosii seci!

Si pentru ca am pomenit de asocieri muzicale, iata care a fost pairing-ul prezentat! Asteptam sugestii, mai jos, la comentarii!

Pentru spumantul Dolette:

Pentru Siel:

Pentru Cuvee Dolette:

Pentru Cuvee Nicolae rosu:

Pentru Arum:

Urmeaza Clujul!

P.S. Scriam ca la Brasov am ajuns de la Oradea. Aici m-am intalnit joi seara cu cativa membri ai Rotary Club. A fost o seara agreabila, cu discutii despre vinuri si nu numai, pe care am petrecut-o in Café Cris, din cadrul Double Tree by Hilton.

SaveSave

SaveSave

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: